Van-e jogod szerelmesnek lenni, ha…

Nick Vujiciről már rég hallottam. Talán mert Harry herceg házassága az egy gyermekes elvált nőről nagyobb port kavar, mint egy roki, akinek egészséges gyermekei vannak… Vajon milyen lehet látványos betegséggel szerelmesnek lenni? Tényleg létezik olyan, hogy egy gyönyörű nő beleszeret egy kéz- és láb nélküli férfiba?

Egy időben én is gyakori vendég voltam a kórházakban, és akkor tegyük félre a körülményeket, hisz így választások előtt, fogalmazzunk úgy, végre kiderül, milyen állapotok is vannak ott… (Örüljünk, ha túléljük, maradjunk ennyiben.) Kinek NINCS valami baja egyáltalán? Sőt, azt gondolom, végül is rendben van, hogy a cukorbetegek inzulinhoz tudnak jutni (lsd. Erős Antónia), az is rendben van, hogy az emberek „tovább élnek”, akár 113 évig is, de ha te lennél Nick Vujicic vagy a felesége, vajon min mennél keresztül?

Titokban tartanád-e a családod előtt, hogy elkezdtél randizni egy olyannal, akit 100 évvel ezelőtt még cirkuszban mutogattak volna? Hogy tálalnád, hogy akit szeretsz, mondjuk, az egy torzszülött? Felfognád-e, hogy amibe belemész, az bizony sokba fog kerülni (és itt nem a pénzre gondolok)?

Képzelj el egy átlagos családi ebédet. Nick családja már rég elfogadta, hogy a fiuk egy „genetikai hiba eredménye” és megjárhatták ők is már a hadak útját, ha úgy vesszük. Hányszor is akarta magát bántani, mert más, mint a többiek, sőt, látványosan más, nyilatkozott erről is nem egyszer, míg végül elkezdte azokat a testrészeit használni, amik megvannak. A pici csonkot a lábánál. Az arcát, ami olyan, mint egy egészséges férfié. Az agyát, ha úgy vesszük, mert nagyon intelligens.

Még borotválkozni sem tud egyedül, át tudjátok érezni EZT A FAJTA hiányosságot?!

De vissza a családi ebédhez. Megjelenik ott egy gyönyörű nő, akiről nem tudják elképzelni, hogy szeretheti ezt az izét, mert nekik sem volt könnyű elfogadni a helyzetet, ebben biztos vagyok! Vajon tisztában van-e ez a nő azzal, hogy Nick helyett mennyi mindent kell majd csinálnia? Vajon tisztában van-e azzal, hogy sem a lába, sem a karja SOHA NEM FOG KINŐNI és felháborodva telenyilatkozza-e majd a sajtót, hogy az a rohadék még autót sem tud vezetni, nemhogy egyszer is megfürössze majd a gyerekét? Felháborodik-e majd azért, amiről tudott, nyilvánvaló volt ráadásul, volt szeme hogy lássa, mibe megy bele!

A saját gondolatom ehhez kapcsolódóan még az lenne, hogy tejóég’, az a nő egy beteg perverz állat! Férfiként néz egy gyakorlatilag „törzsre”, hát ha elképzelem, hogy ezek ketten mégis hogyan tudnak szexelni egyáltalán, a gondolattól is kiráz a hideg, pedig nyilván csinálják ők is! Máskülönben hogy lenne gyerekük…

És mikor ők felnőnek, hogy néznek majd az apjukra vajon? Szégyellik majd? Büszkék lesznek rá? Mikor már akkora lennél, hogy ép ésszel felfogd, a te apád bizony nem úgy néz ki, mint a többiek, hanem NINCSENEK neki olyan testrészei, mint a többi szülőnek, vajon bemutatnád-e a haveroknak? Meghívnád az esküvődre? Szidnád a háta mögött, hogy mások szülei például leviszik a szemetet, de a tied NEM? Belegondolnál-e abba, hogy neki köszönheted az életed, akárhogy is néz ki? Vagy fognád magad és 18 éves korodban felülnél egy repülőre és örökre hallgatnál róla, hogy az apád valójában egy olyan kivétel a mai világban, aki csak a tudománynak köszönheti az életét? Vajon egy nap felébredve eljutnál-e arra a gondolatra, hogy akármilyen is volt, mégis rátalált a boldogság vagy soha nem ébrednél fel a szégyenedből és kizárólag anyukádról beszélnél?

Na és mi a helyzet akkor, visszatérve a családra, akik születése óta aggódnak Nickért, óvják és védelmezik, szóval természetes-e az összes kétségük a gyerekükért? Kanae családja vajon mennyire lehetett „kibukva”, hogy a lányuk vállalt egy gnómot, mikor férfiak ezrei hordoznák őt a tenyerükön (és ők bizony akár szó szerint is)? Vajon csalódottak (szépen fogalmazva) voltak, hogy az ő barna Barbiejuk nem egy fess ép testű kigyúrt üzletemberrel pózol a tengerparti utazásain (most ez is menő) és sosem állhat egyenes derékkel mellé, mert gyakorlatilag Nick, ha a térdéig ér? Ki tudja… (Írd meg kommentben, ha Te igen.)

Hozleiter Fanni, azaz Mosolyka, nos, neki is sikerült párkapcsolatra találni, pedig kerekesszékben, szintén igencsak eldeformálódott testtel éli napjait… Egyes (természetesen névtelen) fórumokon előforduló ismerősei pedig szívesen mondanak rá kígyót-békát, és én egész egyszerűen nem értem, miért! Csak arra tudok gondolni, hogy le akarják húzni, mert ki vannak borulva, hogy a csaj él és virul, boldogabb, mint ők, illetve hogy nagy számnak számít a mai napig, hogy ismerik, ismerték őt és szívesen beszélnek róla, csak hogy végre RÁJUK is figyeljen valaki. Azért a helyükben belegondolnék, megfizetnék-e ők is ennek a valódi árát, és nem a pénzről beszélek, vagy azért miután a sárga földig elhordták, elégedetten bámulgatják-e saját magukat az előszoba tükörben, megkönnyebbülten sóhajtozva, hogy nekik szerencséjük volt.

Végszónak, kedves Nick és Kanae: megmutatjátok, hogy kell mindenkit lesz@rni és hogy kell minden körülmény ellenére szépen és boldogan élni! Aztán mindenki, ahogy én is, gondol amit akar, annyi a különbség, hogy ÉN, még nem toltam az orrod alá ezt a bejegyzést. Ehhez kapcsolódó film ajánlatom pedig az „Életrevalók” c. francia vígjáték…

Alice A

Békés harcos a multikulti világban

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.